Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Image
EMBEERIES
COFFEE BISTRO

Η μπυραρία μας

H «Embeeries Coffee Bistro» στο Πλωμάρι Λέσβου κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των καταναλωτών και να δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την μπύρα, έγινε συνώνυμο της καλής μπύρας, του καλού φαγητού (burger, club sandwitch, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών λουκάνικα, κ.ά.) και της καλής παρέας.
beer-shop-bg-icon.png

Οι Μπύρες μας


Πολλά είναι τα είδη της μπύρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις & χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας κατηγοριοποίησης της μπύρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της.

Νέα & Εκδηλώσεις

  • Δεν υπάρχουν προγραμματισμένα συμβάντα από Τετ 10 Οκτ
2_2.jpg

Μπυροπαίδεια

9000 π.Χ.

Περίπου πριν από 10.000 χρόνια οι άνθρωποι άρχισαν να αφήνουν πίσω τους το νομαδικό τρόπο ζωής και να εγκαθίστανται σε ένα μέρος για να καλλιεργούν τη γη.

9000 π.Χ.

4300 π.Χ.

Μια πέτρινη πλάκα που βρέθηκε το 1981 περιγράφει ένα είδος μπύρας που έφτιαχν

2000 π.Χ.

Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, οι απόγονοι των Σουμέριων, έφτιαχναν τουλάχιστον 20 διαφορετικές ποικιλίες από μπύρες 

2000 π.Χ.

500 π.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έφτιαχναν επίσης μπύρα, όμως καθώς αύξανε η δημοτικότητα του κρασιού, άρχισαν να την θεωρούν ως ποτό των βαρβάρων.

500 μ.Χ.

Η καθολική εκκλησία συμμετείχε στην παρασκευή μπύρας, με τα μοναστήρια να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελειοποίηση των μεθόδων ζυθοποιίας.

500 μ.Χ.

900 μ.Χ.

Στη Γερμανία οι ζυθοποιοί καθόρισαν συγκεκριμένους κανόνες για την παρασκευή της γερμανικής μπύρας, την οποία άρχισαν να παράγουν μαζικά και όχι στο σπίτι του ο καθένας, όπως συνηθιζόταν μέχρι τότε.

1516 μ.Χ.

Εισήχθη στη Γερμανία ο νόμος περί της καθαρότητας της μπύρας, με τον οποίο οι παραγωγοί εγγυούνταν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας.

1516 μ.Χ.

1800 μ.Χ.

Η ανακάλυψη του Louis Pasteur γύρω από το ρόλο της μαγιάς στη διαδικασία της ζύμωσης και την εφεύρεση της διαδικασίας της παστερίωσης.

1935 μ.Χ.

Η μπύρα θεωρείτο «υπαίτια» για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή και κάπως έτσι η Αμερική μπήκε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

1935 μ.Χ.

Σήμερα

Η μπύρα παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά όλων των εποχών. Μπορεί να απολαύσει κανείς πολλές ποικιλίες μπύρας: μαύρη, κόκκινη, ξανθιά, σε μπουκάλι ή από βαρέλι.  Στην υγειά σας!

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Λεωφ. Μιχαλέλλη 11,
Πλωμάρι 812 00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευ - Κυρ
08:00 - 01:00

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

fa fa-money
fa fa-cc-visa
fa fa-cc-mastercard
fas fa-cash-register
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ (ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ)» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΞ.4-ΕΠΑΛ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΣ-ΛΗΜΝΟΣ - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
footer-logos.png
banner_covid.png

Επιλέξτε τη γλώσσα σας